21 Sep 2012

MUFTI SAUDI MENGAKU DIRINYA MAQAM NABI

MUFTI NEGARA SAUDI ARABIA YANG SERING DI KATAKAN  BANYAK MENYOKONG AMERIKA DAN YAHUDI ZIONIS MENGAKUI DIRINYA  MENGAMBIL-ALIH TEMPAT DAN BERMARTABAT MAQAM KENABIAN. SELAIN MENGAKU DIRINYA BERMARTABAT MAQAM NABI, MUFTI SAUDI TERSEBUT TURUT MEMBERITAHU DIRINYA BAHWA MUFTI ITU LEBIH MULIA DARI PARA SAHABAT NABI DAN PARA TABI'EINBukti Mufti Saudi Mengaku mengambil-alih tempat Nabi:
http://www.okhdood.com/?act=artc&id=3396MUFTI NEGARA SAUDI ARABIA YANG BANYAK MENYOKONG AMERIKA DAN YAHUDI ZIONIS MENGAKUI DIRINYA  MENGAMBIL-ALIH TEMPAT DAN BERMARTABAT MAQAM KENABIAN. SELAIN MENGAKU DIRINYA BERMARTABAT MAQAM NABI, MUFTI SAUDI TERSEBUT TURUT MEMBERITAHU DIRINYA BAHWA MUFTI ITU LEBIH MULIA DARI PARA SAHABAT NABI DAN PARA TABI'EIN

Mufti negara Saudi Arabia sekarang yang bernama Abdul Aziz Bin Abdullah Al-Asyeikh (gambar) yang terkenal membawa fahaman Wahhabi sejak beberapa tahun terdahulu kini mengaku dirinya mengambil-alih tempat Nabi Muhammad dan mendakwa dirinya mempunyai kehormatan yang tinggi melebihi para Sahabat Nabi dan para tabi'ien.
Pengakuan tokoh Wahhabi tersebut dinyatakan olehnya sendiri pada tanggal 19/01/2009M dalam satu muktamar yang diadakan olehnya dinamakan sendiri sebagai Muktamar Fatwa Wa Dhowabituha di Mekah.

Sebelum ini dilaporkan bahawa anak kepada bekas Mufti Saudi terdahulu Bin Baz telah menolak fatwa-fatwa ayahnya dan menolak fahaman radikal di Saudi yang tentunya dipelopori oleh Wahhabi.
Rujuk Bukti:

P/S: Hadith Nabi yang bermaksud: " Ulama itu pewaris Nabi " tidak langsung berarti ulama itu mengambil tempat dan maqam kenabian! tetapi berarti ulama Islam itu penyampai ilmu yang telah disampaikan oleh Nabi secara benar dan amanah.
Sumber: www.abu-syafiq.blogspot.com

Tidak ada komentar: